Inschrijven Voorjaarscompetitie 2022

 

Competitieaanbod

Je kunt je bij de senioren en junioren inschrijven voor de volgende categorieën.

De inschrijving sluit 19 december.

Wijzigingen 2022

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar deden we onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. 

Wat houdt  'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken; 
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Wijziging competitiebijdrage

De KNLTB organiseert jaarlijks verschillende competities voor zowel tennis als padel. Naast het maken van o.a. de competitie-indelingen biedt de KNLTB ook steeds meer ondersteuning voor Verenigingscompetitieleiders en zijn we voortdurend bezig met vernieuwingen en verbeteringen om tegemoet te komen aan de wensen van spelers. Zo is de afgelopen jaren het inschrijven van teams via MijnKNLTB enorm vereenvoudigd en hebben we het uitslagenformulier en de teamopstelling volledig gedigitaliseerd, waardoor spelers eenvoudig via de website of de ClubApp de opstelling en uitslagen kunnen invoeren. Om ook in de toekomst deze toegevoegde waarde te blijven leveren én verder te kunnen investeren in het verbeteren van de KNLTB-competities en digitalisering is de competitiebijdrage voor 2022 vastgesteld op €45,- per team. 

Voor de vrijdagavondcompetitie (om de week), de Tenniskids Voorjaarscompetitie en de Voorjaarscompetitie Padel is de competitiebijdrage voor 2022 vastgesteld op: €32,- .

De speeldata 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 621 6692

Address

Ceintuurbaan 2a
1217 HN Hilversum

KVK-nummer

40516594