Tenniskids Training

‘TennisKids’ is speciaal voor kinderen van 8 t/m 17 jaar die zich met tennis op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied willen ontwikkelen.

 

 

Met tennis bereik je meer. Zeker met ons Tennis Kids4fun programma. Met behulp van tennis leren kinderen beter samenwerken, doorzetten, omgaan met regels, discipline, sportiviteit, incasseren, zelfvertrouwen, zelfstandigheid, winnen, verliezen, leiderschap, voor jezelf opkomen, vrienden maken en plezier hebben in bewegen. Alle facetten die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind!

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?

De kleuren rood, oranje, groen & geel vormen de basis van de opbouw van Tennis-kids volgens de normen van de KNLTB. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kinderen doormaken.

ROOD (5 t/m 7 jaar)

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Er wordt gespeeld met een grote Rode  bal . Het racket is tussen 21/23 inch lang, waarmee ze met alle basis slagen van het tennis kennis maken. De groepen bestaan uit maximaal 8/10 kinderen en worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld.  

ORANJE (8 t/m 10 jaar)

In de tweede fase van Tennis-kids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De slagen en technieken worden verder ontwikkeld zodat  die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan met een “ oranje” bal  deze bal is zachter en lichter is dan een normale tennisbal. De bal stuit minder hoog op waardoor de kinderen beter en langere rally’s kunnen spelen. Het racket is tussen 25/26 inch lang. De groepen bestaan binnen uit maximaal 4 kinderen en buiten maximaal 8 kinderen.

GROEN (9 t/m 12 jaar) 

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. De Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld, de timing en aanpassing vermogen op de bal en baan  zal hier een richtlijn zijn. Er wordt gespeeld met een langzame  “ groene stip “ bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat de normale lengte heeft. De groepen bestaan binnen uit maximaal 4 kinderen en buiten maximaal 8 kinderen.

GEEL (vanaf 13 jaar en volwassenen ) 

In deze fase ligt de aandacht voor wedstrijd technische en tactische slagen, het leren spelen van alle rotatie slagen en het toepassen in wedstrijden. Door fysiek & mentaal gerichte oefeningen gaan we op zoek naar jou maximale spel ontwikkeling.  Er wordt gespeeld op een hele baan, met normale “gele” tennisballen. De groepen bestaan uit  4 tot 8 personen.

Je hebt de mogelijkheid om (Binnen en/of Buiten) de TOP training van T.S.M.N. met meer  aandacht voor je ontwikkeling met max 4 personen te kiezen. Deze kleinere groep is de ontwikkeling op alle facetten van het tennis spel sneller en beter, het  geeft je meer aandacht op die punten die belangrijk voor jou zijn als speler. Natuurlijk is spelplezier, sociale ontwikkeling belangrijk met aandacht voor alle facetten voor het tennis spel. Dit kan in de grotere groepen van maximaal 8 kinderen op 2 banen.

Beken je tennisniveau door middel van je kleur, we gebruiken hierbij verschillende ballen

 Bal met Rode stip

  • Benjaminis van 5 t/m 7 jaar

 Bal met Groene stip

  • voor de gevorderde kinderen van 8 t/m 12 jaar

 Bal met Oranje stip

  • voor de beginnende kinderen van 8 t/m 12 jaar

 Gele bal

  • voor de gevorderde kinderen van 13 t/m 17 jaar

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 621 6692

Adres

Ceintuurbaan 2a
1217 HN Hilversum

KVK-nummer

40516594